Αυτό που οι περισσότερες μητέρες δεν συνειδητοποιείτε είναι η σημασία της παραμονής σας σε ενεργό και υγιή κατάσταση εάν θέλετε να είστε κοντά στα παιδιά σας στο μέλλον. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές συμβουλές εκεί έξω για να βοηθήσουν την πολυάσχολη μητέρα να είναι ό, τι πρέπει να είναι. Διαβάστε παρακάτω για μερικά από αυτά.

Κοιμήσου αρκετά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε δραστήριες και υγιείς είναι να έχετε τον απαιτούμενο οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα.

Είναι λάθος να ξενυχτάτε αφού τα παιδιά είναι στο κρεβάτι για να καθαρίσετε ή να ολοκληρώσετε τις διάφορες δουλειές που εκκρεμούν συνήθως σε μια οικογένεια με παιδιά εσείς όμως να μην το κάνετε αυτό.

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα στο οποίο κοιμάστε δεν είναι παλιό, άμορφο, πολύ μαλακό ή πολύ σκληρό. Συνιστάται να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε δέκα χρόνια. Εάν είναι παλαιότερο από αυτό, τότε μάλλον δεν προωθεί τον ύπνο μιας καλής νύχτας.

Ενώ χρειάζεται αρκετός ύπνος για να παραμείνετε υγιής και ενεργές, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε ορισμένα ξυπνητήρια στο τηλέφωνό σας για να σας βοηθήσουν να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να ξεκινήσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί αναβολής.

Για παράδειγμα, εάν τα παιδιά σας πρέπει να ξεκινήσουν τη μέρα τους στις 7 π.μ., ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας για τις 5:30  π.μ., έτσι ώστε να μην έχετε μόνο λίγο χρόνο και συνήθως να δημιουργείτε αγχωτική κατάσταση, αλλά να έχετε το χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας να ασκηθείτε ελαφρά ακόμα κι αν είναι μια βόλτα στον διάδρομο, θα νιώσετε καλύτερα και θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το μυαλό σας για την συνέχεια της ημέρας.

Τρώτε υγιεινά

Παρόλο που μάλλον το έχετε πει αυτό στον εαυτό σας συνήθως δεν μπορείτε να το τηρήσετε και αναγκάζεστε να τρώτε σε μη τακτά χρονικά διαστήματα και όχι φαγητό που θα θέλατε ή θα έπρεπε φροντίζοντας περισσότερο τη διατροφή των παιδιών, είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά εάν θέλετε να είστε σε φόρμα και να παραμείνετε δραστήριες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *